100
Υλικά
- πορτοκάλια 3 τμχ
- γάλα φρέσκο 400 ml
- γάλα σε σκόνη 50 γρ
- ζάχαρη 100 γρ
- γλυκόζη 25 γρ
- λικέρ πορτοκάλι 30 ml
- πορτοκάλια 1 τμχ
- κρέμα γάλακτος 200 ml
Το παγωτό πορτοκάλι, είναι γεύση μάλλον ασυνήθιστη στην Ελλάδα. Στην Ιταλία είναι σίγουρα πιο δημοφιλές και αποτελεί μια απο τις πιο παλιές γεύσεις παγωτού, ίσως έχοντας επιρροές απο την αραβική κουζίνα.
Για να το φτιάξετε διαλέξτε ωραία ζουμερά και γλυκά πορτοκάλια (θα βρείτε εύκολα ακομη και το καλοκαίρι) και επιπλέον ακέρωτα, γιατι θα μας χρειαστεί και το ξύσμα της φλούδας τους. Καθώς για την παρασκευή του χρησιμοποιούμε τον χυμό του πορτοκαλιού, που περιέχει αρκετό νερό, και στην συγκεκριμένη συνταγή με την λευκή βάση δεν περιέχονται αυγά, το παγωτό δεν γίνεται ιδιαίτερα κρεμώδες. Παρ' ολα αυτά, με το σωστό χειρισμό...
Για να το φτιάξετε διαλέξτε ωραία ζουμερά και γλυκά πορτοκάλια (θα βρείτε εύκολα ακομη και το καλοκαίρι) και επιπλέον ακέρωτα, γιατι θα μας χρειαστεί και το ξύσμα της φλούδας τους. Καθώς για την παρασκευή του χρησιμοποιούμε τον χυμό του πορτοκαλιού, που περιέχει αρκετό νερό, και στην συγκεκριμένη συνταγή με την λευκή βάση δεν περιέχονται αυγά, το παγωτό δεν γίνεται ιδιαίτερα κρεμώδες. Παρ' ολα αυτά, με το σωστό χειρισμό...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com