78
Υλικά
- αλεύρι σκληρό 850 γρ
- μαγιά νωπή 100 γρ
- βούτυρο αγελάδος 200 γρ
- ζάχαρη 180 γρ
- αυγά 1 τμχ
- κρόκοι 4 τμχ
- σταφίδες 100 γρ
- ζαχαρωμένες φλούδες 50 γρ
- κόντιτα 50 γρ
Πέρυσι στο ταξίδι μου στην Ιταλία, αγόρασα ένα βιβλιαράκι με γιορτινές συνταγές από όλη την Ιταλία (Dolci Tradizioni). Είχα ήδη σταμπάρει μερικές συνταγές που ήθελα να κάνω και μία από αυτές ήταν το πανετόνε. Πριν το κάνω, διάβασα μερικές από το ίντερνετ, είδα μερικά βίντεο, κάτι τα λίγα ιταλικά μου, κάτι η μετάφραση του google, ξεκίνησα. Τις μικροαλλαγές από τη συνταγή και την τεχνική σε σχέση με το βιβλίο, τις αναφέρω παρακάτω.
Διάβασε τη συνταγή στο mikrikouzina.blogspot.com