75
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 470 γρ
- βούτυρο 250 γρ
- αυγά 3 τμχ
- ζάχαρη άχνη 2 κσ
- αλάτι 0.5 κγ
- μήλα 1 κιλ
- χυμός λεμονιού 2 κσ
- καστανή ζάχαρη 170 γρ
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.25 κγ
- σταφίδες μαύρες 35 γρ
- Grand Marnier 1 κσ
Η μηλόπιτα είναι ένα γλυκό που αγαπάμε πολύ και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.Η δική μας εκδοχή είναι αρκετά απλή. Η ζύμη είναι μια κλασσική γαλλική ζύμη που χρησιμοποιείται σε αυτές τις περιπτώσεις η Pâte Sucrée. Περιέχει αλεύρι, αυγά, βούτυρο, νερό και ζάχαρη. Τόσο απλά! Η γέμιση μας φτιάχνεται με μήλα, κανέλλα, λίγο γαρύφαλλο, σταφίδες, ζάχαρη, λεμόνι και–αν σας αρέσει-λίγο Grand Marnier. ..
Διάβασε τη συνταγή στο www.littlecookingtips.com