86
Υλικά
- βασιλομανίταρα 700 γρ
- κόκκινα κρεμμύδια 3 τμχ
- βούτυρο 175 γρ
- λευκό κρασί 200 ml
- σκόρδο 2 σκελ
- σχοινόπρασο 2 κσ
- ταλιατέλες 500 γρ
- παπαρδέλες 500 γρ
Τα πορτσίνι ή βασιλομανίταρα, είναι τα αγαπημένα μας μανιτάρια στο σπίτι. Το χαρακτηριστικό, έντονο άρωμά τους σε ριζότι, πάστα, αυγά... Τα πορτσίνι ή βασιλομανίταρα, είναι τα αγαπημένα μας μανιτάρια στο σπίτι. Το χαρακτηριστικό, έντονο άρωμά τους σε ριζότι, πάστα, αυγά ή και σε σάλτσες κρεατικών με ταξιδεύει σε γήινες μυρωδιές δάσους. Όμως μέχρι σήμερα συνήθως τα απολάμβανα μόνο στην αποξηραμένη τους μορφή γιατί δεν πωλούνται στο οργανωμένο εμπόριο ως φρέσκα.
Από τη στιγμή όμως που γνώρισα τον Νεκτάριο Φιλιππόπουλο και την Fungihellas, είμαι πλέον σε θέση να έχω σπίτι μου φρέσκα πορτσίνι, τις εποχές που βγαίνουν στα Ελληνικά βουνά, τα οποία είναι γεμάτα από καταπληκτικά μανιτάρια που περιμένουν αυτούς που ξέρουν να τα βρουν και να τα επιλέξουν.
Όσοι αναγνώστες...
Από τη στιγμή όμως που γνώρισα τον Νεκτάριο Φιλιππόπουλο και την Fungihellas, είμαι πλέον σε θέση να έχω σπίτι μου φρέσκα πορτσίνι, τις εποχές που βγαίνουν στα Ελληνικά βουνά, τα οποία είναι γεμάτα από καταπληκτικά μανιτάρια που περιμένουν αυτούς που ξέρουν να τα βρουν και να τα επιλέξουν.
Όσοι αναγνώστες...
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr