116
Υλικά
- νουά 1.5 κιλ
- κόκκινο κρασί 1 λτ
- ξύδι από κρασί 1 σφην
- γαρύφαλλο 3 τμχ
- κανέλα 0.5 ξύλο/α
- φασκόμηλο 3 φύλλα
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- καρότο 3 τμχ
- σέλινο 3 κλων
- κρεμμύδια 2 τμχ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- λαρδί 1 τμχ
- βούτυρο 3 κσ
- πάπρικα 1 κγ
- μοσχοκάρυδο 3 πρέζα/ες
Η βενετσιάνικη παστισάντα όμως, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο. Και η ιδιαιτερότητα του ξεκινάει, όπως είδαμε, από το κρέας το οποίο παραδοσιακά χρησιμοποιούν για να την παρσκευάσουν. Το μαρινάρισμα δίνει στο κρέας υπέροχη, γεμάτη γεύση, που πλησιάζει πολύ αυτή του κυνηγιού, ενω το σιγοβράσιμο το κάνει να λιώνει στο στόμα. Παραδοσιακά σερβίρεται με ζεστή πολέντα.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com