163
Υλικά
- κόκορας 1 τμχ
- κοτόπουλο 1 τμχ
- ριγκατόνι 0.5 πκτ
- μακαρόνια για παστίτσιο 0.5 πκτ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ντομάτα 3 τμχ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- ζωμός κοτόπουλο 500 γρ
- κόκκινο κρασί 0.5 ποτ κρασ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- μπαχαρικά 0.5 κγ
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- κεφαλοτύρι -
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις -
- αλάτι -
- πιπέρι -
Φέτος το καλοκαίρι έκανα ένα πέρασμα από την Κέρκυρα. Μια από τις πρώτες μου επισκέψεις στο νησί ήταν στο φαρμακείο της Καρμέλας, στο κέντρο της πόλης. Αυτό το φαρμακείο κρατάει εδώ και έναν αιώνα το επτασφράγιστο μυστικό της παστιτσάδας: το μείγμα μπαχαρικών Σπετσερικό*. Είναι η μοναδική οικογένεια στο νησί (αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο), που γνωρίζει τις ακριβής αναλογίες των μπαχαρικών που συνθέτουν την μοναδική γεύση που χαρακτηρίζει το παραδοσιακό αυτό πιάτο. Με αυτό το μπαχαρικό, κατευθείαν από την πηγή του, ετοίμασα και σας παρουσιάζω την πιο γνωστή συνταγή της Κέρκυρας...
Διάβασε τη συνταγή στο e-mammm.blogspot.com