70
Υλικά
- φύλλο κρούστας 8 φύλλα
- κασέρι 250 γρ
- ντομάτα 3 τμχ
- παστουρμάς 20 φέτ
- ελαιόλαδο -
- κύμινο 1 πρέζα/ες
- γάλα 0.25 φλ
- σουσάμι 1 κσ
- παπαρουνόσπορος 1 κσ
- στραγγιστό γιαούρτι 200 γρ
- ξύσμα πορτοκαλιού 1 κγ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Έρχεται απ' την ανατολή και την πατρίδα του Αϊ Βασίλη -για το δικό μας ημισφαίριο τουλάχιστον. Η πίτα Καισαρείας ή Καππαδοκίας γνωστότερη ως παστουρμαδόπιτα είναι ο εκλεκτός μεζές των μερακλήδων που στρογγυλεύει με την σύνθεσή της τον φωνακλά χαρακτήρα του παστουρμά και ναι, μπορεί να είναι εξαιρετικά φίνα, ελαφριά και απόλυτα γευστική.The post παστουρμαδόπιτα – συγχωριανή του Άγιου Βασίλη appeared first on Pandespani.com.
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com