136
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
4 φακ. ξηρής μαγιάς
½ φλ. τσ. χλιαρό νερό
1 κ. σούπας ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια (και λίγο επιπλέον στην άκρη)
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
2 βανίλιες
1 φακ. μαχλέπι
350 γρ. ζάχαρη
1 ½ φλ. τσ. γάλα πολύ καυτό
1 ½ κ. σούπας αλάτι
Το ξύσμα και το χυμό (75 ml περίπου) από ένα μέτριο πορτοκάλι
Το ξύσμα ενός λεμονιού
200 γρ. βούτυρο καλής ποιότητας
1 αβγό χτυπημένο με 2 κ. σούπας γάλα
προαιρετικά λίγο σουσάμι για γαρνίρισμα
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
4 φακ. ξηρής μαγιάς
½ φλ. τσ. χλιαρό νερό
1 κ. σούπας ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια (και λίγο επιπλέον στην άκρη)
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
2 βανίλιες
1 φακ. μαχλέπι
350 γρ. ζάχαρη
1 ½ φλ. τσ. γάλα πολύ καυτό
1 ½ κ. σούπας αλάτι
Το ξύσμα και το χυμό (75 ml περίπου) από ένα μέτριο πορτοκάλι
Το ξύσμα ενός λεμονιού
200 γρ. βούτυρο καλής ποιότητας
1 αβγό χτυπημένο με 2 κ. σούπας γάλα
προαιρετικά λίγο σουσάμι για γαρνίρισμα
Διάβασε τη συνταγή στο www.e-sofia.gr