61
Υλικά
- πατάτες 500 γρ
- ελαιόλαδο -
- αλάτι -
- ντομάτα 5 τμχ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- τοματοπελτές 1 κγ
- καπνιστή πάπρικα 1 κγ
- τσίλι 0.5 κγ
- πιπέρι καγιέν 0.5 κγ
- ζάχαρη 0.5 κγ
- ξύδι 2 κσ
- αλάτι -
- μαγιονέζα 200 ml
- χυμός λεμονιού 1 κσ
- σκόρδο 2 σκελ
Όσοι έχετε βρεθεί στην Ισπανία σίγουρα έχετε απολαύσει αυτές τις θεϊκές πατάτες! Την διαφορά κάνει η πεντανόστιμη πικάντικη σάλτσα και η σάλτσα αλιόλι. Φυσικά υπάρχουν διάφορες παραλλαγές για τι πατάτες Bravas και αυτό περισσότερο στα μυρωδικά! Η πετυχημένη σάλτσα ντομάτας θέλει όμως οπωσδήποτε την καπνιστή πάπρικα Pimentón picante, μια γερή δόση τσίλι, πιπέρι καγιέν και ξύδι από σέρι. Τέλος το αλιόλι συχνά αντικαθίσταται από μαγιονέζα όπως και να έχει αυτές οι πατάτες είναι σκέτη απόλαυση!...
Διάβασε τη συνταγή στο www.funkycook.gr