69
Υλικά
- πατάτες 1 κιλ
- μπέϊκον 4 φέτ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κσ
- γάλα 1.5 κούπα/ες
- σκόρδο 1 σκελ
- μοσχοκάρυδο 1 τσιμπ
- κασέρι 100 γρ
- γραβιέρα 100 γρ
- παρμεζάνα 0.5 φλ
Η μητέρα μου έφτιαχνε τις πατάτες πάντα με αρκετή κρέμα γάλακτος. Αργότερα ανακάλυψα ότι δεν χρειάζεται καθόλου. Την ίδια δουλειά (και καλύτερη), κάνει μια πολύ αραιή μπεσαμέλ, ενισχυμένη με τυριά που λιώνουν, και όλο αυτό το μίγμα αγκαλιάζει τις πατάτες υπέροχα, κάνοντάς τις ζουμερές και νόστιμες, ενώ δεν λείπει και η χρυσή κρούστα παρμεζάνας on top . Εμείς τις απολαύσαμε σαν κυρίως γεύμα αν και υποτίθεται πως είναι συνοδευτικό.
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com