64
Υλικά
- αρνάκι 1 κιλ
- μάνγκο 0.5 τμχ
- χυμός μάνγκο 200 ml
- λευκό κρασί 0.5 ποτ κρασ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- γλυκόξινη σάλτσα 2 κσ
- κρέμα γάλακτος 2 κσ
- γάλα εβαπορέ 2 κσ
- φρέσκο βούτυρο 1 κσ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- κάρδαμο 7 κόκκοι
- κουρκουμάς 1 κγ
- κύμινο 0.125 κγ
- κους κους 500 γρ
- λάδι 1 κσ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- χυμός λεμονιού 1 κγ
- κουρκουμάς 0.25 κγ
Το Σαββατοκύριακο το τραπέζι μας ζητά ένα πιο ιδιαίτερο, πιο ξεχωριστό φαγάκι!Γι αυτό κι εγώ, μιας και μου το ζήτησε ο καλός μου, μαγείρεψα αρνάκι.Όχι όμως το κλασσικό ψητό, με πατάτες στον φούρνο, αλλά αρνάκι πικάντικο και πολύ λίγο καυτερό.Πολύς κόσμος συγχέει τα πικάντικα φαγητά με τα καυτερά. Το αρνάκι μου κόπηκε σε μπουκίτσες, μαγειρεύτηκε μέσα σε χυμό μάνγκο, χρωματίστηκε και αρωματίστηκε με κιτρινόριζα τον γνωστό μας κουρκουμά!
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com