Η πολύωρη ενασχόληση, έχει να κάνει πρώτον με τα διπλώματα της ζύμης του ψωμιού και δεύτερον με τις μεγάλες αναμονές για ξεκούραση της ζύμης. Αυτή η πολύωρη αναμονή, είναι που δίνει στο ψωμί τη δυνατότητα να κάνει μέσα φουσκάλες.
Πέρα από τις φουσκάλες, θα παρατηρήσετε μία λαστιχωτή υφή στην ψίχα του ψωμιού. Το ψωμί επίσης, ανάλογα τη θερμοκρασία που θα ψηθεί, αποκτά μία σκληρή και σκούρα κόρα, ενώ η ψίχα του, είναι μαλακή, αφρώδης, σπογγώδης και μένει μαλακό για πολλές μέρες.
Μη σας αγχώσει αυτή η πολύωρη ενασχόληση. Την πρώτη μέρα η ασχολία είναι 5 λεπτά. Την επόμενη μέρα χρειάζεται να βρείτε ποιο 2μισάωρο θα είστε σπίτι για να κάνετε τα διπλώματα. Ουσιαστικά είναι οι ώρες οι πιο δεσμευτικές. Παρόλα αυτά, ακόμα κι αυτό είναι ευέλικτο.