61
Υλικά
- κρόκος Κοζάνης 1 τσιμπ
- προζύμι 200 γρ
- αλεύρι σκληρό 500 γρ
- γάλα φρέσκο 150 ml
- βούτυρο αγελάδος 125 γρ
- μέλι 90 γρ
- αυγά 1 τμχ
- αλάτι 0.5 κγ
- ξανθές σταφίδες 200 γρ
Σήμερα θα μας καθοδηγήσει για να φτιάξει όλη η όμορφη παρέα μαζί, μια παραδοσιακή συνταγή απο την Κορνουάλη : ημίγλυκα ψωμάκια με κρόκο (σαφράν), σταφίδες και γλάσσο μελιού! Εμείς άνετα θα τα ονομάζαμε και σταφιδόψωμα, αλλά νομίζω οτι θα τα προτιμούσαμε λίγο πιο γλυκά, καθώς δεν είμαστε και τόσο συνηθισμένοι σε ουδέτερες γεύσεις. Μπορείτε να τα απολαύσετε όλες τις ώρες τις ημέρας. Στην Κορνουάλη τα συνοδεύουν με clotted cream (αυτό που στα ελληνικά θα λέγαμε καϊμάκι), βούτυρο αλλά και μαρμελάδα, ενώ εγώ θα πρόσθετα σίγουρα και nutella! ...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com