172
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 265 γρ
- βούτυρο 125 γρ
- κρόκοι 1 τμχ
- βούτυρο 1 κγ
- ζάχαρη 1 κγ
- μπέϊκον 200 γρ
- μανιτάρια 200 γρ
- σπανάκι 200 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- τυρί κρέμα 170 γρ
- αυγά 4 τμχ
- γάλα 200 ml
- κόλιανδρο 0.5 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.25 κγ
- κίτρινο τυρί -
- αλάτι -
- πιπέρι -
Σπανάκι, μανιτάρια, μπέικον…τρία υλικά που δένουν τέλεια μεταξύ τους. Για τη ζύμη 265 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125 γρ. βούτυρο ανάλατο κατευθείαν από το ψυγείο και κομμένο σε κομμάτια 1 κρόκο αυγού 3 κουταλιές σούπας παγωμένο νερό Για τη γέμιση 1 κουταλιά σούπας τριμμένη φρυγανιά 1 κ.γ. βούτυρο ανάλατο 1 κ.γ. ζάχαρη 200 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε κομμάτια 200 γρ. φρέσκο σπανάκι πλυμμένο, καλά στραγγισμένο και ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 170 γρ. τυρί κρέμα 4 αυγά 200 ml γάλα 1/2 κ.γ. κόλιανδρο (σε σκόνη) 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο κίτρινο τυρί αλάτι πιπέρι...
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr