48
Υλικά
- μαγιά ξερή 8 γρ
- ζάχαρη 195 γρ
- γάλα 170 γρ
- αυγά 3 τμχ
- αλεύρι 405 γρ
- αλάτι 0.5 κγ
- βούτυρο 220 γρ
- κανέλα 2 κγ
- ζάχαρη άχνη 50 γρ
Συνήθως τα κέικ που φτιάχνουμε στην Ελλάδα είναι χημικής διόγκωσης. Μια αντίδραση στο baking powder δίνει CO2 με αποτέλεσμα το κέικ να διογκώνεται. Αυτό το κέικ διογκώνεται με μαγιά. Και ενώ όλα τα άλλα κέικ βγαίνουν σαν ένας πηχτός χυλός, αυτό είναι ζύμη. Το αποτέλεσμα όμως είναι εξαιρετικό και διαφορετικό από αυτά που έχετε συνηθίσει.
Διάβασε τη συνταγή στο miamiam.gr