58
Υλικά
- φαρίνα 350 γρ
- ζάχαρη 400 γρ
- κακάο 100 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- μαγειρική σόδα 2 κγ
- αλάτι 1 κγ
- βανίλια 2 τμχ
- αυγά 2 τμχ
- ηλιέλαιο 1 κούπα/ες
- σπορέλαιο 1 κούπα/ες
- γάλα 1 κούπα/ες
- λεμόνι 1 κσ
- καφές φίλτρου 1 κούπα/ες
- ζάχαρη άχνη 2 κούπα/ες
- πορτοκάλι 1 τμχ
Το κέικ αυτό είναι από τα ωραιότερα σοκολατένια κέικς που έχω φτιάξει μέχρι σήμερα.Δεν είναι σιροπιασμένο, όμως είναι υγρό σαν να το έχουμε σιροπιάσει, έχει «πλούσια» γεύση και παραμένει υγρό και τις επόμενες μέρες.Την αρχική συνταγή βρήκα εδώ και την εμπλούτισα με ένα νόστιμο γλάσο πορτοκαλιού, που έκανε το κεκάκι μου ακόμη πιο νόστιμο και λαχταριστό!
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com