168
Υλικά
- στήθος κοτόπουλου 1 τμχ
- πένες 500 γρ
- γάλα φρέσκο 1.5 λτ
- γραβιέρα 250 γρ
- ρεγκάτο 250 γρ
- μπέϊκον 250 γρ
- ζαμπόν 250 γρ
- αυγά 4 τμχ
- βούτυρο -
- φρυγανιά -
- αλάτι -
- πιπέρι -
- μοσχοκάρυδο κγ
1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλου φιλέτο500γρ πένες1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα400ml νερό250γρ τριμμένη γραβιέρα250γρ τριμμένο ρεγκάτο250γρ μπέικον ή ζαμπόν4 αυγάΛίγο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιούΛίγη φρυγανιά τριμμένη για το πασπάλισμα του ταψιούΑλάτιΠιπέριΜοσχοκάρυδοΕκτέλεση:Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και προσθέτουμε το νερό και το γάλα ανακατεύονταςΑνακατεύουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα,στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου
Διάβασε τη συνταγή στο olgascuisine.gr