137
Υλικά
- ελαιόλαδο 3 κσ
- κύμινο 2 κγ
- κόκκινα κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- κουνουπίδι 1 τμχ
- κουρκουμάς 0.75 κγ
- λευκό κρασί 60 ml
- βερμούτ 60 ml
- κύβος κότας 2 τμχ
- κεχρί 150 γρ
- φιλέτο σολομού 350 γρ
- λεμόνι 1 τμχ
- χυμός λεμονιού 3 κσ
- άνηθος 2 κσ
- λεμόνι 1 τμχ
Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα σούπα που σε ζεσταίνει και σε καλμάρει. Το κουνουπίδι έχει απαλή γεύση και παρέχει υφή στη σούπα καθώς παραμένει σε κομμάτια και δεν πολτοποιείται, ενώ το κεχρί είναι εκεί για να πήξει τη σούπα και να της δώσει όγκο με την κρεμώδη και ελαφρώς κολλώδη υφή του. Υπάρχουν όξινες νότες από το λεμόνι — ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες θα έλεγα— γλύκα από τον ζουμερό σολομό, μια μεταλλική χροιά από τον κουρκουμά, και μια πικάντικη και γήινη γεύση από τους σπόρους του κύμινου. Ελπίζω να την απολαύσετε!
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com