70
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 0.5 κιλ
- κιμάς αρνίσιος 0.5 κιλ
- σκόρδο 4 σκελ
- ψωμί 4 φέτ
- κύμινο 1 κγ
- μαυροδάφνη 1 ποτ κρασ
- ελαιόλαδο 5 κσ
- κονκασέ 1 κουτί
- ελαιόλαδο 3 κσ
- ζάχαρη 1 κγ
- μαυροδάφνη 0.5 ποτ
- κύμινο 0.5 κγ
- πάπρικα γλυκιά 0.5 κγ
Υλικά για 5-6 άτομα 1 κιλό κιμά (μισό μοσχαρίσιο, μισό αρνίσιο) 4 σκελίδες σκόρδου πολύ ψιλοκομμένες 4 φέτες ψωμί, μόνο την ψίχα, καλά μουλιασμένη και στραγγισμένη 1 κ.κ. κύμινο σε σκόνη 1 ποτήρι κρασιού Μαυροδάφνη αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο 5 κ.σ. ελαιόλαδο Για τη σάλτσα: 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ περασμένα από το μπλέντερ 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.κ. ζάχαρη αλάτι ½ ποτήρι Μαυροδάφνη ½ κ.κ. κύμινο σε σκόνη ½ κ.κ. πάπρικα γλυκιά
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.com