95
Υλικά
- σπαγγέτι 500 γρ
- λιγκουίνι 500 γρ
- αχιβάδες 1 κιλ
- σκόρδο 3 σκελ
- μαϊντανός 0.5 ματσ.
- ελαιόλαδο 3 κσ
- αλάτι τσιμπ
- καυτερές πιπεριές 1 τμχ
- μπούκοβο 1.5 κγ
- λευκό κρασί 1 ποτ
- αυγοτάραχο -
Ένα ξεχωριστό, καλοκαιρινό και θαλασσινό πιάτο : Spaghetti με αχιβάδες. Κλείνει μέσα του αρώματα της θάλασσας αλλά και της στεριάς, ένα πιάτο που θα πρέπει οπωσδήποτε κάποια στιγμή να δοκιμάσετε. Τώρα, εάν έχετε την τύχη να έχετε πρόσβαση σε αχιβάδες “ελεύθερης βοσκής”, ψαρεμένες από εσάς, εκτός από την νοστιμιά του πιάτου θα σας μείνει και η χαρά του ψαρέματος (ή του “μαζέματος”, εάν είναι στα πολύ ρηχά). Όπως και να ‘χει, είναι από εκείνες τις γεύσεις που δεν θα πρέπει να αφήσετε να σας ξεφύγουν Είχα και πέρισυ ανεβάσει μία συνταγή, τέτοια εποχή ήταν, για “Spaghetti με “άγριες” αχιβάδες”.
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr