by admin

ΣΠΑΓΚΕΤΙ ΑΛΑ ΝΕΡΆΝΟ // SPAGHETTI ALLA NERANO

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Υλικά

...Η έμπειρη μαγείρισσα, είχε την έμπνευση να συνδυάσει τα τηγανητά κολοκυθάκια με το τοπικό τυρί προβολόνε del Monaco, καί να προσφέρει στον εκλεκτό πελάτη της ένα πιάτο με πλούσια κρεμώδη, τυρένια σάλτσα, λιτό και υπέροχο μέσα στην απλότητα του, που συνδύαζε αριστοτεχνικά τις γεύσεις των ελάχιστων υλικών του..."sciuè sciuè" (σκιουέ-σκιουέ, ναπολετάνικη έκφραση που σημαίνει γρήγορη και εύκολη χωρίς όμως να υπολείπεται ποιότητας) μακαρονάδα της Ρόζας, σύντομα έγινε θρυλική και πέρασε στην τοπική μαγειρική παράδοση...Η μαγειρική τέχνη στα σπαγκέτι αλά Νεράνο, επιβάλλει τα κολοκυθάκια να τηγανιστούν και να ροδίσουν τόσο, ώστε να παραμείνουν μαλακά χωρίς όμως να λιώσουν, και η σάλτσα των τυριών να προκύψει αρκούντως κρεμώδης...τουλάχιστον 6μηνης ωρίμανσης, το οποίο φυσικά δεν μπόρεσα να βρώ στην Ελλάδα, και στην θέση του χρησιμοποίησα το κλασσικό πικάντικο προβολόνε...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com
Κατηγορία: Ζυμαρικά

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το illaboratoriodimmskg.blogspot.com