by admin

ΣΠΑΓΚΕΤΙ ΜΕ ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Υλικά

Το πέστο είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα της ιταλικής κουζίνας. Πρόκειται για ένα είδος σάλτσας που αποτελείται από βασιλικό, σκόρδο, κουκουνάρι, ελαιόλαδο και τριμμένη παρμεζάνα και πεκορίνο ανάμικτα, όλα πολτοποιημένα σε γουδί κατά την παραδοσιακή γενοβέζικη μέθοδο. Μάλιστα οι Ιταλοί θεωρούν ιεροσυλία κάθε άλλο τρόπο παρασκευής του πέστο! Φυσικά η κύρια χρήση του είναι ως σάλτσα για μακαρόνια. Όμως εμείς δεν αρκεστήκαμε στην απλή εκδοχή και προσθέσαμε και σουπιές, αναπαράγοντας στο σπίτι μια συνταγή που δοκιμάσαμε σε μία ιταλική τρατορία (στην Αθήνα - όχι στην Ιταλία)....
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com
Κατηγορία: Ζυμαρικά
Περισσότερες συνταγές: πέστο βασιλικού

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το shogunkitchen.blogspot.com