152
Υλικά
Το πέστο είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα της ιταλικής κουζίνας. Πρόκειται για ένα είδος σάλτσας που αποτελείται από βασιλικό, σκόρδο, κουκουνάρι, ελαιόλαδο και τριμμένη παρμεζάνα και πεκορίνο ανάμικτα, όλα πολτοποιημένα σε γουδί κατά την παραδοσιακή γενοβέζικη μέθοδο. Μάλιστα οι Ιταλοί θεωρούν ιεροσυλία κάθε άλλο τρόπο παρασκευής του πέστο! Φυσικά η κύρια χρήση του είναι ως σάλτσα για μακαρόνια. Όμως εμείς δεν αρκεστήκαμε στην απλή εκδοχή και προσθέσαμε και σουπιές, αναπαράγοντας στο σπίτι μια συνταγή που δοκιμάσαμε σε μία ιταλική τρατορία (στην Αθήνα - όχι στην Ιταλία)....
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com