304
Υλικά
- πατάτες 4 τμχ
- σταμναγκάθι 1 κιλ
- αλάτι -
- λάδι -
- λεμόνι -
Σαλάτα ή κυρίως γεύμα.
Όπως κι αν το προτιμάτε, πρόκειται για ένα υγιεινό νόστιμο πιάτο.
Ξέρετε δα για την εμμονή μας εδώ στην Κρήτη για τα χόρτα.
Τα τρώμε και ως σαλάτες, και ως κανονικό φαγητό.
Θυμάμαι αυτά τα βραστερά με οποιαδήποτε χόρτα κι αν χρησιμοποιούσε, ήταν το καλύτερο φαγητό της γιαγιάς μου. Κόπος ελάχιστος (το καθάρισμα των χόρτων μόνο) και ακόμα λιγότερος χρόνος για ψήσιμο.
Όπως κι αν το προτιμάτε, πρόκειται για ένα υγιεινό νόστιμο πιάτο.
Ξέρετε δα για την εμμονή μας εδώ στην Κρήτη για τα χόρτα.
Τα τρώμε και ως σαλάτες, και ως κανονικό φαγητό.
Θυμάμαι αυτά τα βραστερά με οποιαδήποτε χόρτα κι αν χρησιμοποιούσε, ήταν το καλύτερο φαγητό της γιαγιάς μου. Κόπος ελάχιστος (το καθάρισμα των χόρτων μόνο) και ακόμα λιγότερος χρόνος για ψήσιμο.
Υλικά
4 μέτριες πατάτες
1 κιλό σταμναγκάθι
αλάτι λάδι, λεμόνι
Καθαρίζουμε πλένουμε και βάζουμε τις πατάτες να βράσουν για 15 λεπτά.
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σταμναγκάθι το βάζουμε στην κατσαρόλα και αλατίζουμε.
Μη σας πειράζει...
Διάβασε τη συνταγή στο cretatrapezomata.blogspot.com