58
Υλικά
- stilton 200 γρ
- μασκαρπόνε 100 γρ
- αχλάδι 1 τμχ
- κρασί 300 ml
- μπισκότα digestive 6 τμχ
Το στίλτον ανήκει στα τυριά που ενώ πλησιάζουν το απόγειο της γευστικής έντασης (ένα κλικ κάτω απ’ τα γαλλικά munster και reblochon με την έντονη μυρωδιά ή τα μπλέ roquefort, bresse bleu και το σπάνιο ισπανικό cabrales, που το τερματίζουν), δεν είναι ιδιαίτερα “απαιτητικό” ή “αιχμηρό” αλλά εξαιρετικά στρογγυλό και ισορροπημένο στη γεύση, γι’ αυτό και βρίσκεται πολύ συχνά ανάμεσα σ’ αυτά που επιλέγω. Κάνοντας μια μικρή παραλλαγή στη συνταγή του Heston, με την πρόσθεση του αχλαδιού που ταιριάζει ιδανικά στο στίλτον, είχα στα χέρια μου μια πρόταση που μπορεί να δώσει όλη την ικανοποίηση της απόλαυσης του κρασιού με ιδανικό συνοδευτικό και ταυτόχρονα να σε απαλλάξει απ’ την αναγκαστική κτηνωδία της ποικιλίας, προετοιμάζοντάς σε παράλληλα για το επιδόρπιο. Και όλα αυτά με ελάχιστη προσπάθεια και παρουσιάζοντας στο τραπέζι ένα πιάτο που εντυπωσιάζει!...
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com