113
Υλικά
- φύλλο σφολιάτας 1 φύλλα
- αχλάδι 4 τμχ
- ζάχαρη 100 γρ
- βούτυρο 80 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- λοβός βανίλιας 1 τμχ
- κάρδαμο 5 κόκκοι
- κεδροκούκουτσα 5 κόκκοι
- μπαχάρι 5 κόκκοι
- πιπέρι 1 κγ
- κόλιαντρο 1 κγ
- γαρύφαλλο 10 τμχ
- αστεροειδής γλυκάνισος 1 τμχ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- αλάτι 4 κόκκοι
Μ΄ένα φύλλο σφολιάτας και λίγα όμορφα φρούτα έχουμε μέσα σε σύντομο χρόνο ένα λαχταριστό καραμελένιο επιδόρπιο.Η Tarte Tatin γίνεται παραδοσιακά με μήλα χωρίς να αποκλείονται τα άλλα φρούτα αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα. Μια Τάρτα με στρουμπουλά, ολόκληρα καραμελωμένα αχλάδια, αρωματισμένα με 9 μπαχαρικά είναι μια σούπερ γευστική, μυρωδάτη πρόταση. Το φύλλο σφολιάτας που τα περικλείει έχει εμποτιστεί με την αρωματισμένη καραμέλα και γίνεται τραγανό και εύγευστο.Αν θέλετε να γίνει ακόμα πιο φανταχτερή, συνοδέψτε την με παγωτό αλλά οι Αγγλοσάξονες να ξέρετε τη συνδυάζουν με την απλή
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es