107
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ
- βούτυρο αγελάδος 200 γρ
- γάλα φρέσκο 80 ml
- αλάτι 0.25 κγ
- ξινομυζήθρα 800 γρ
- ασπρομανίταρα 400 γρ
- κρέμα γάλακτος 200 ml
- αυγά 2 τμχ
- μαϊντανός 0.5 μάτσο/α
- μυρωδικά 0.5 μάτσο/α
- θυμάρι 1 κγ
- ελαιόλαδο 50 ml
- αλάτι -
- πιπέρι -
Η ξινομυζήθρα Κρήτης «Κρητών παράδοση», είναι προϊόν ΠΟΠ και παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα. Εχει υπόλευκο χρώμα, μαλακή υφή, απαλό άρωμα και ελαφρώς υπόξινη γεύση. Απαραίτητο συστατικό του κρητικού ντάκου (της κριθαροκουλούρας με την ντομάτα το ελαιόλαδο και το τυρί), ταιριάζει ιδανικά σε πίτες με μυρωδικά, με μανιτάρια, με χόρτα ...
Διάβασε τη συνταγή στο www.gastronomos.gr