100
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ
- βούτυρο 275 γρ
- ζάχαρη άχνη 120 γρ
- αυγά 4 τμχ
- πάστα λεμονιού 1 κσ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- αμύγδαλα 95 γρ
- καστανή ζάχαρη 90 γρ
- ρυζάλευρο 30 γρ
- κορν φλάουρ 5 γρ
- κακάο 10 γρ
- αμαρέτι 25 γρ
- ροδάκινα 2.5 τμχ
- φιστίκι Αιγίνης -
- γλυκόζη 40 ml
- ζάχαρη 30 ml
- πηκτίνη 1 γρ
Την κρέμα αμυγδάλου frangipane (φραντζιπάν) ήθελα εδώ και πολύ καιρό να την δοκιμάσω σε μία τάρτα. Η κρέμα frangipane, είναι μία εναλλακτική κρέμα ζαχαροπλαστικής, που παρασκευάζεται με αλεύρι αμυγδάλου, βούτυρο και κρόκους αυγών.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com