by admin

Σουβλάκι κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι και κάρυ

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Φέτος το καλοκαίρι ανακάλυψα κάτι που είναι τόσο συνηθισμένο σε άλλα μέρη του κόσμου που απορώ πως μου είχε διαφύγει τόσα χρόνια: τη μαρινάδα με γιαούρτι! Σας φαίνεται περίεργο; Ε, λοιπόν, δεν θα έπρεπε, μιας και είναι διαδεδομένη τόσο στον Αραβικό κόσμο όσο και στην Ινδία. Το διάσημο δηλαδή κοτόπουλο ταντούρι (tandoori chicken) είναι μαριναρισμένο σε γιαούρτι και μπαχαρικά, ώστε να μαλακώσει και να γίνει νόστιμο. Το γιαούρτι έχει την ιδιότητα να μαλακώνει το κρέας, μιας και περιέχει οξέα (γαλακτικό οξύ). Αν το σκεφτείτε, οι περισσότερες μαρινάδες περιέχουν οξέα για τον ίδιο λόγο (κρασί, ξύδι, λεμόνι, ντομάτα, ακτινίδιο, ανανάς κλπ.),...
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu
Κατηγορία: Πουλερικά
Περισσότερες συνταγές: κοτόπουλο σουβλάκι

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το foodjunkie.eu