97
Υλικά
- ασπράδι 8 τμχ
- ζάχαρη 350 γρ
- χυμός λεμονιού 10 σταγ
- μαστιχέλαιο 4 σταγ
- μαστιχέλαιο 1 -
- αλάτι -
- γάλα φρέσκο 800 ml
- ζάχαρη 170 γρ
- αυγά 6 τμχ
- αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου 0.33 κγ
- βανίλια 1 τμχ
- αλάτι -
- κρέμα γάλακτος 200 γρ
- κρέμα γάλακτος 200 γρ
- σάλτσα φρούτων 1 -
- σάλτσα φράουλας -
- φράουλες -
- φρούτα -
Πριν λίγο καιρό απέκτησα το υπέροχο αιθέριο έλαιο της μαστίχας, από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Είναι το πολυτιμότερο και από τα πιο αρωματικά αιθέρια έλαια που έχω, μαζί με αυτό του τριαντάφυλλου. Επειδή αγαπώ πολύ και τα δύο αρώματα, ήθελα να τα συνδυάσω σε ένα ιδιαίτερο γλυκό λόγω της ημέρας. Τότε "γεννήθηκε" η ιδέα για τη συνταγή της τούρτας μαρέγκας με τα αρώματα της μαστίχας και του τριαντάφυλλου. Έγινε ένα καταπληκτικό γλυκό, το σπίτι ευωδίαζε μαστίχα όταν έψηνα τις μαρέγκες, και τριαντάφυλλο όταν ετοίμαζα την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Είναι ένα γλυκό που μπορεί να παρουσιαστεί από το πιο απλό ως το πιο επίσημο γιορτινό τραπέζι. ...
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com