75
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 380 γρ
- μπέκιν πάουντερ 3 κγ
- αλάτι 1 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.5 κγ
- κανέλα 2 κγ
- ζάχαρη 360 γρ
- γάλα φρέσκο 540 γρ
- μαργαρίνη 220 γρ
- βούτυρο 220 γρ
- αυγά 4 τμχ
- κορν φλάουρ 25 γρ
- ξύσμα λεμονιού 1 κγ
- κρέμα ζαχαροπλαστικής 80 ml
- χυμός λεμονιού 2 κσ
- σαντιγί -
- πολύχρωμη τρούφα -
Η ιδέα για την τούρτα αυτή, μου προέκυψε όταν η Έλενα μας, είχε φτιάξει αυτά τα ωραία μάφινς κανέλας.Σκέφθηκα λοιπόν να τα χρησιμοποιήσω σαν βάση για μια τούρτα με γέμιση κρέμας λεμονιού. Κανέλα και λεμόνι, ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους.Διπλασίασα την δόση των μάφινς κάνοντας μικρές προσαρμογές, ως προς τα αρωματικά που πρόσθεσα.Διακοσμήθηκε με σαντιγί σε σχήμα καρδιάς. Από πάνω έριξα χρωματιστή τρούφα και έτοιμο το γλυκό μας...
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com