72
Υλικά
- κουβερτούρα 150 γρ
- κορν φλέικς 100 γρ
- φουντούκι 30 γρ
- κουβερτούρα 500 γρ
- γάλα φρέσκο 125 γρ
- ζάχαρη 75 γρ
- κρόκοι 80 γρ
- φουντουκόπαστα 150 γρ
- ζάχαρη 90 γρ
- κρόκοι 90 γρ
- κουβερτούρα 300 γρ
- κρέμα γάλακτος 600 γρ
- κρέμα γάλακτος 150 γρ
- ζάχαρη 225 γρ
- κακάο 75 γρ
- ζελατίνη 7.5 γρ
Η τουρτα "τα 7 πέπλα" είναι πολύ ονομαστή στην Ιταλία. Δημιουργήθηκε το 1997, κατά την διάρκεια του διαγωνισμού παγκόσμιας εμβέλειας La coupe du monde de pâtisserie, που έλαβε χώρα στην Λυόν της Γαλλίας και μπορείτε να την θαυμάσετε εδω. Δημιουργός της ο Luigi Biasetto μαζί με τους Christian Beduschi και Gianluca Mannori. Εϊναι μια τούρτα φτιαγμένη με την μοντέρνα τεχνική των τσερκιών, και αποτελείται φυσικά κυρίως απο κρέμες, εναλασσόμενες με σκληρά ή τραγανά στρώματα υλικών. Αυτές οι εναλλαγές, δημιουργούν μια καταπληκτική αισθηση στον ουρανίσκο. Το 2009, ο Biasetto, παρουσίασε την τούρτα του στο Παλέρμο και...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com