139
Υλικά
- τραχανάς γλυκός 2 φλ
- τραχανάς ξινός 2 φλ
- ζωμός κοτόπουλο 1 λτ
Τον τραχανά. Σχεδόν σε κάθε μέρος της Ελλάδας γίνεται και με άλλη σύνθεση , αλλά οι δύο βασικές του κατηγορίες είναι ο γλυκός και ο ξινός. Προσωπικά μου αρέσουν και οι δύο τύποι, αλλά επειδή η κόρη μου δεν συμπαθεί τον ξινό - όπως νομίζω και τα περισσότερα παιδιά- συνήθως μαγειρεύω τον γλυκό.Επειδή δε στα παιδιά κυρίως φαίνεται κάπως "απλοϊκό" φαγητό, τον συνοδεύω πάντα με σπιτικά κρουτόν.
Διάβασε τη συνταγή στο christiespicnic.blogspot.com