137
Υλικά
- φύλλο κρούστας 1 πκτ
- φρέσκο βούτυρο 250 γρ
- φιστίκι Αιγίνης -
- ζάχαρη 1.5 φλ
- γλυκόζη 2 κσ
- λεμόνι 1 τμχ
- γάλα 2.5 φλ
- κρόκοι 4 τμχ
- ζάχαρη 0.75 φλ
- αλεύρι 6 κφτ κσ
- κορν φλάουρ 2 κφτ κσ
- αλάτι -
- φρέσκο βούτυρο 1 κσ
- βανιλίνη 1 τμχ
Μια ωραία συνταγή που την έκανε πριν πολλά χρόνια η Κυρία Βέφα στην τηλεόραση. Υλικά 1 πακέτο φύλλο κρούστας λεπτό. 250 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο λιωμένο. Φιστίκια αιγινίτικα κοπανισμένα. Για το σιρόπι: 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό, 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη, χυμό ενός λεμονιού. Για την κρέμα: 2,5 φλιτζάνια γάλα. 4 κροκάδια αυγών. 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη...
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikesdiadromes.gr