76
Υλικά
- αλεύρι για τσουρέκια 500 γρ
- αλεύρι σκληρό 3 κσ
- μαγιά νωπή 25 γρ
- βούτυρο αγελάδος 90 γρ
- ζάχαρη 100 γρ
- λικέρ μαστίχα 80 ml
- γάλα φρέσκο 80 ml
- πορτοκάλι 1 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- αυγά 2 τμχ
- βανιλίνη 1 τμχ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- μαχλέπι 0.5 κγ
- κρόκοι 1 τμχ
Ένας από τους αγαπημένους μου εθισμούς το Πάσχα είναι το τσουρέκι, φυσικά και το τσουρέκι μπορείς να το βρεις πια κάθε εποχή του χρόνου αλλά τα Πασχαλινά τσουρέκια μοιάζουν αλλιώτικα, ίσως έχουν λίγο από την «Λαμπρή» των ημερών, ίσως ακόμη και το κατακόκκινο πασχαλινό αυγό τους δίνει κάτι παραπάνω, εννοείται ότι δεν συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά, απλά το τσουρέκι είναι το γλυκό ψωμί που μας θυμίζει την οικογένεια, την χαρά, την Λαμπρή, την πρώτη φανταχτερή λιακάδα της Άνοιξη και πολλές μυρωδιές αγάπης και φροντίδας!
Διάβασε τη συνταγή στο www.funkycook.gr