75
Υλικά
- σιμιγδάλι χοντρό 450 γρ
- στέβια 80 γρ
- σπορέλαιο 180 ml
- γάλα καρύδας 400 ml
- ινδοκάρυδο 100 γρ
- κουβερτούρα 50 γρ
- φιστίκι Αιγίνης -
Ο χαλβας ειναι απο τα αγαπημενα γλυκα της οικογενειας μας. Για μενα ειναι η ευκολη και γρηγορη λυση, και παντα δοκιμαζω να τον εμπλουτισω με διαφορα υλικα. Αυτην τη φορα προσθεσα μια εξωτικη νοτα και χρησιμοποιησα ως βασικο υλικο την καρυδα και το γαλα καρυδας. Η στεβια του εδωσε γλυκα, αφαιρωντας ενα σημαντικο μερος απο τις θερμιδες του, ενω το σπορελαιο τον εκανε καταλληλο και γι'αυτους που νηστευουν. Οι αντρες μου τον ονομασαν και χαλβα-bounty, καθως η τελικη πινελια με την λιωμενη κουβερτουρα, εφερε την γευση του πολυ κοντα στο διασημο σνακ....
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com