240
Υλικά
- κουκιά φρέσκα 700 γρ
- ελαιόλαδο 150 ml
- άνηθος 1 ματσ.
- φρέσκο κρεμμυδάκι 4 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- ξύδι από κρασί 30 ml
- αλεύρι 20 γρ
- αλάτι 1 τσιμπ
Κύριο πιάτο ή σαλάτα; Όπως κι αν το δει κανείς είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα της εποχής . Τα χλωρά κουκιά είναι ένα από τα πιάτα της Άνοιξης. Στην αρχή αμέστωτα, για κατσαρόλα συνδυασμένα με πολλά άλλα λαχανικά με πρώτη και καλύτερη την αγκινάρα. Τα γνωστά μας αγκιναροκούκια.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr