287
Υλικά
- χταπόδι 1 τμχ
- κόκκινο κρασί 2 κούπα/ες
- ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι
Το πιο αγαπημένο μας σαρακοστιανό – και όχι μόνο- πιάτο! Η συνταγή είναι «κληρονομιά» μιας από τις καλύτερες μαγείρισσες που έχω γνωρίσει. Μερικά από τα πιάτα που έχω δοκιμάσει στο σπίτι της είναι από εκείνα που λέμε πως μας μένουν αξέχαστα. Με ειδικότητα τόσο στα θαλασσινά όσο και στα κρεατικά, τα τραπέζια της είχαν πάντα μεγάλη ποικιλία και μεγάλη επιτυχία! Με τέσσερις βουτηχτές στο σπίτι της – σύζυγο και τρεις γιούς -δεν της έλειπαν ποτέ τα χταπόδια. Ο τρόπος της για το συγκεκριμένο πιάτο είναι ο καλύτερος απ’ όσους έχω δοκιμάσει παρόλο που είναι ο πιο απλός. Το χταπόδι βγαίνει μαλακό και μελωμένο και η σάλτσα είναι δεμένη και πικάντικη...
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com