105
Υλικά
- χταπόδι 1 τμχ
- ξερά σύκα 10 τμχ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- αστεροειδής γλυκάνισος 1 τμχ
- πιπεριές 5 τμχ
- καυτερές πιπεριές 1 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 2 τμχ
- σκόρδο 5 σκελ
- ξύδι βαλσαμικό 2 κσ
- κόκκινο κρασί 1.5 φλ
- άσπρο πιπέρι 0.5 κγ
- καπνιστή πάπρικα 0.5 κγ
Το σπετζοφάι είναι για εμάς ένας αγαπημένος μεζές! Σήμερα δοκιμάσαμε μια τρίτη εκδοχή με χταπόδι, πραγματικά ανεπανάληπτη! Αυτή όμως είναι σημαντικά διαφορετική από τις προηγούμενες, καθώς απουσιάζει εντελώς η ντομάτα και το φαγητό μαγειρεύεται σε κρασί και παίρνει ξεχωριστή γεύση από ξερά σύκα! Ακούγεται λίγο gourmet... Και γιατί όχι;
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com