206
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 0.5 κιλ
- φέτα 1.5 φλ
- ελαιόλαδο 0.33 φλ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Μια πανεύκολη, παραδοσιακή πίτα από τη Λοκρίδα, κάτι μεταξύ Λαδόψωμου (εδώ) και Κουρκουτόπιτας (εδώ) αλλά χωρίς μαγιά ή σόδα, με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι: αλεύρι, ελαιόλαδο και φέτα.Η διαφορά της από τις άλλες αλευρόπιτες είναι ότι το αλεύρι ζεματίζεται με βραστό νερό, αλλάζει υφή και γεύση και γίνεται μια αφράτη ζύμη, σαν αυτή της πίτσας.Συνηθίζεται πολύ στις κωμοπόλεις της Λοκρίδας, Μαλεσσίνα και Μαρτίνο, και στα Αρβανίτικα ονομάζεται Προβιόρα. Είναι πολύ νόστιμη και υγιεινή και ιδανική για πρωινό...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com