by admin

Ζεματιστή Τυρόπιτα ή Προβιόρα

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Μια πανεύκολη, παραδοσιακή πίτα από τη Λοκρίδα, κάτι μεταξύ Λαδόψωμου (εδώ) και Κουρκουτόπιτας (εδώ) αλλά χωρίς μαγιά ή σόδα, με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι: αλεύρι, ελαιόλαδο και φέτα.Η διαφορά της από τις άλλες αλευρόπιτες είναι ότι το αλεύρι ζεματίζεται με βραστό νερό, αλλάζει υφή και γεύση και γίνεται μια αφράτη ζύμη, σαν αυτή της πίτσας.Συνηθίζεται πολύ στις κωμοπόλεις της Λοκρίδας, Μαλεσσίνα και Μαρτίνο, και στα Αρβανίτικα ονομάζεται Προβιόρα. Είναι πολύ νόστιμη και υγιεινή και ιδανική για πρωινό...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com
Κατηγορία: Πίτες αλμυρές
Περισσότερες συνταγές: ζύμη, τυρόπιτα

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το helengrblog.blogspot.com