112
Υλικά
- αυγά 6 τμχ
- ζάχαρη 180 γρ
- αλεύρι 150 γρ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- λεμόνι 0.5 κγ
- κρέμα γάλακτος 600 ml
- ρικότα 500 γρ
- κουβερτούρα 200 γρ
- ζάχαρη 120 γρ
- σαντιγί -
Το τσουκόττο (zuccotto) ειναι ατην ουσια μια τουρτα σεμιφρεντο. Η ιστορια του ξεκιναει καπου γυρω στο 1500. Καποιοι υποστηριζουν οτι γεννηθηκε κι αυτο, μεσα στις θαυματουργες κουζινες της Αικατρινης των Μεδικων. Αλλοι λενε οτι επινοηθηκε απο τον αξιο αρχιτεκτονα Bernardo Buontalenti, που μαλλον ηταν και μεγαλος γλυκατζης, καθως θεωρειται οτι εφηυρε το σεμιφρεντο και κατ'επκαταση το παγωτο, σε μια εποχη, που ας μην ξεχναμε οτι δεν υπηρχαν ψυγεια!...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com