96
Υλικά
- στραγγιστό γιαούρτι 2 φλ
- κρέμα γάλακτος 2 φλ
- ζαχαρούχο γάλα 0.5 φλ
- μέλι 0.5 φλ
- oreo 2 φλ
- στιγμιαίος καφές 1 κσ
- αμαρέτο 2 κσ
- γλυκό κεράσι 3 κσ
- μπισκότα 10 τμχ
Η λέξη Semifreddo προέρχεται από την Ιταλική γλώσσα και σημαίνει μισο-κρύο, μισο-παγωμένο και αναφέρεται στα ημι-κατεψυγμένα επιδόρπια, συνήθως το παγωτό κέικ, τις ημι-κατεψυγμένες κρέμες, καθώς και ορισμένες τάρτες φρούτων .Το Semifreddo έχει την πλούσια υφή των κατεψυγμένων mousse, διότι παράγεται συνήθως από τη ανάμειξη παγωτού και σαντιγί, σε ίση ποσότητα. Οι περισσότεροι chef στις συνταγές τους προσθέτουν κρόκους ή ασπράδια αυγών, πολύ καλά χτυπημένα, για να πετύχουν πλούσια και κρεμώδη υφή, όπως τη γνωρίζουμε από το παγωτό Parfait...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com