113
Υλικά
- ζάχαρη 200 γρ
- κακάο 80 γρ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- μαύρη σοκολάτα 175 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
Είναι φουλ στη σοκολάτα χωρίς αβγά, κρέμα γάλακτος ή γάλα να αποσπά την προσοχή από αυτό που έχει πραγματικά σημασία. Θυμίζει την σοκολατένια μους του Hervé This είναι ωστόσο μια επινόηση του David Lebovitz (πόσο μ’ αρέσουν οι συνταγές του). Είναι ένα σορμπέ φτιαγμένο με νερό, ζάχαρη, κακάο, σκούρα σοκολάτα, μια πρέζα αλάτι αρκετή για ν’ αναδείξει τη γεύση της σοκολάτας ακόμα περισσότερο, και μια στάλα βανίλια....
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com