73
Υλικά
- φύλλο 8 τμχ
- αλάτι 2 κσ
- σουσάμι 2 κσ
- καυκαλήθρες 1 ματσ.
- μυρώνια 1 ματσ.
- παπαρούνες 1 ματσ.
- λάπατα 1 ματσ.
- σέσκουλα 1 ματσ.
- φρέσκο κρεμμυδάκι 5 τμχ
- άνηθος 1 ματσ.
- φέτα 300 γρ
- ανθότυρο 150 γρ
- μανούρι 150 γρ
- αυγά 2 τμχ
- γιαούρτι 1 κεσεδάκι/α
- σιμιγδάλι χοντρό 3 κσ
- πιπέρι -
Η πιο νόστιμη πίτα που μοσχοβολάει Ελλάδα! Η γέμισή της αποτελείται από άγρια μυρωδάτα χόρτα, μοναδικής νοστιμιάς: μυρώνια, καυκαλήθρες, λάπατα, παπαρούνες, λίγα σέσκλα, και όποια άλλα ήμερα αρωματικά χόρτα μας αρέσουν! Απαραίτητα λίγα πράσα και αρκετά φρέσκα κρεμμυδάκια. Αν ενισχύσουμε αυτή τη νοστιμότατη γέμιση με μερικά Ελληνικά τυριά και την κλείσουμε μέσα σε τραγανό, σπιτικό φύλλο, τότε η πίτα μας θα γίνει εκπληκτική! Κι όσο την ψήνουμε, θα μοσχοβολάει όλο το σπίτι! Πρέπει, όμως, να προσέξουμε να στραγγίσουν πολύ καλά τα χόρτα μας, γιατί διαφορετικά θα νοτίσουν τα φύλλα! Γι’ αυτό, καλό θα είναι, να προσθέσουμε στη γέμιση λίγο σιμιγδάλι ή καλαμποκάλευρο...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com