Η γιαννιώτικη κοτόπιτα της κυρίας Αλκινόης

Καταχωρήθηκε στις 30/01/13

15 Ψήφοι Ψήφισε

Η σπίθα στα μάτια των ανθρώπων μου φανερώνει πού αναβλύζει πηγή γνώσης και μετάδοσης ζωής. Τα μάτια της κυρίας Αλκινόης έλαμπαν. Με κάλεσε στην κουζίνα της, μου έδειξε τον καταψύκτη της γεμάτο ρολά με σπιτικές λαχανόπιτες, τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο, μου έδωσε πίτες να δοκιμάσω να ψήσω μόνη μου και είπαμε πως θα ανοίξουμε παρέα φύλλο μια επόμενη φορά. Σήμερα, ανοίξαμε φύλλο παρέα και φτιάξαμε κοτόπιτα γιαννιώτικη, με ρύζι.
Είμαι τόσο ενθουσιασμένη! Εντόπισα σημεία που δεν είχα σκεφτεί μόνη μου. Μου είπε πως το αλεύρι πρέπει να είναι λεπτοαλεσμένο, όχι να το νιώθεις σαν κόκκο στα δάχτυλα. Να γίνει μαλακή ζύμη, τρυφερή. Στις χάλκινες μπασίνες της μαμάς της δεν κολλούσε η ζύμη. Τώρα, βάζει λίγο λάδι, δεν βάζει άλλο αλεύρι. Ανοίγει το φύλλο μόνο με νισεστέ, το κάνει πολύ λεπτό και τραγανό όταν ψηθεί.

Διάβασε τη συνταγή στο http://www.tastefull.gr

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!