189
Υλικά
- ζύμη πίτσας 1 δόση
- φύλλο σφολιάτας 1 τμχ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- αλάτι 1 κφτ κγ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- σκόρδο 0.5 κγ
- ρίγανη 1 κγ
- προσούτο 200 γρ
- ζαμπόν 200 γρ
- προβολόνε 300 γρ
- μοτσαρέλα 300 γρ
- αυγά 1 τμχ
- κρέμα γάλακτος 2 κσ
Σημερα θα σας παρουσιασω μια συνταγη που μαλλον δεν θα εχετε ξανακουσει και που ειμαι σιγουρη οτι θα σας ενθουσιασει! Αν μαλιστα αποφασισετε και την φτιαξετε, ειμαι επισης σιγουρη οτι θα την λατρεψετε! Η "παριζιανα" (parigina), αντιθετα με οτι ισως υποπτευτηκατε, μας ερχεται κατ'ευθειαν απο την Ναπολη! Αν επισκευτειτε μαλιστα την γοητευτικη αυτη πολη του ιταλικου νοτου, θα την συναντησετε σε ολα τα μπαρ (εννοω τα καφε, ετσι τα λενε στην Ιταλια!) αλλα και στις ροστιτσερίες (τα ιταλικα ... σουβλατζιδικα!). Ειναι ενας ιδιαιτερος συνδυασμος υλικων και ζυμαριων, κατι μεταξυ πιτσας, φοκατσας και πιτας (rustico στα ιταλικα). Θα την συναντησετε και ως pizza parigina. Αποτελειται απο μια μαλλον παχεια βαση απο ζυμη πιτσας (ψωμιου), γεμιση κλασσικη της πιτσας με σαλτσα ντοματας, πρόβολα (που ειναι πιο πικαντικη απο την μοτσαρελλα) και βραστο προσουτο...Υλικά: ζύμη πίτσας, φύλλο σφολιάτας, ελαιόλαδο, ντομάτα, σκόρδο και άλλα 5 υλικά
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com