173
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κούπα/ες
- λευκό ξύδι 1 κσ
- μαγιά ξερή 0.25 κγ
- ελαιόλαδο 250 ml
- κρεμμύδια 3 τμχ
- πράσα 2 τμχ
- κιμάς μοσχαρίσιος 400 γρ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- μπαχάρι 0.17 κγ
- κύμινο 0.17 κγ
Μια παραδοσιακή κιμαδόπιτα με τον τρόπο που την έκανε η γιαγιά μου, απλή, χωρίς πολλά υλικά, μα τόσο νόστιμη και μυρωδάτη. Η κιμαδόπιτα σε πολλά μέρη της Θράκης, παίρνει τον ρόλο της Βασιλόπιτας στο τραπέζι και οι παλιές νοικοκυρές ετοίμαζαν πάντα μια κιμαδόπιτα την Πρωτοχρονιά βάζοντας μέσα στην πίτα ένα μικρό κλαράκι δέντρου για τον τυχερό του σπιτιού...
Διάβασε τη συνταγή στο eri-captaincook.blogspot.com