Κοθρόπιτα με βραστό κρέας – παραδοσιακή ηπειρώτικη πίτα

Καταχωρήθηκε στις 23/09/11

2 Ψήφοι Ψήφισε

...Στην εκπομπή την μαγείρεψαν στην ύπαιθρο, στις όχθες του ποταμού, το ταψί ακουμπησμένο σε πυροστιά και σκεπασμένο με πυρωμένη γάστρα (ή τσερέπα, όπως λέγεται στο Ιόνιο). Χρησιμοποίησαν μπούτι από ζυγούρι, αρνί ενός έτους. Είναι τελείως διαφορετική πίτα γιατί το κρέας μπαίνει σε μπουκιές γύρω γύρω στο ταψί, αφήνοντας χώρο για το ρύζι στη μέση και σκεπάζεται με το φύλλο, δημιουργώντας τον "κόθρο" -το στριφτό σχετικά στεφάνι της πίτας. Το δεύτερο εντυπωσιακό σημείο είναι πως σκεπάζεις όλη τη γέμιση με το ζωμό του κρέατος! Στέλνεις στο φούρνο σούπα και παίρνεις πίτα!...

Διάβασε τη συνταγή στο http://www.tastefull.gr

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!