74
Υλικά
- μπακαλιάρος παστός 1000 γρ
- σπανάκι 350 γρ
- καυκαλήθρες 350 γρ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 4 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- άνηθος 1 ματσ.
- μάραθος 3 κσ
- μαϊντανός 0.5 ματσ.
- ντομάτα 1 τμχ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- ρύζι κίτρινο 0.5 ποτ
- ρύζι καρολίνα 0.5 ποτ
- κρασί 0.5 ποτ κρασ
- ελαιόλαδο 0.5 ποτ
- ρίγανη 0.5 κγ
- αλεύρι σκληρό 450 γρ
- αλεύρι μαλακό 300 γρ
- ελαιόλαδο 1 ποτ κρασ
- ξύδι 2 κσ
- αλάτι 1.5 κγ
Η μπακαλιαρόπιτα, φτιάχνεται κυριώς στα Επτάνησα, καθώς και στα παράλια της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας.Ανάλογα με την περιοχή, η συνταγή διαφέρει, αλλά ο κοινός παρανομαστής, εκτός απ᾿ τον μπακαλιάρο, είναι τα χορταρικά, ειδικά τα Ανοιξιάτικα.
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com