295
Υλικά
- καλαμποκάλευρο 0.5 κιλ
- αυγά 1 τμχ
- γάλα 0.25 ml
- ελαιόλαδο -
- χόρτα 1 κιλ
- σπανάκι -
- σέσκουλα -
- άνηθος 0.5 ματσ.
- μυρώνια 0.5 ματσ.
- φρέσκο κρεμμυδάκι 1 ματσ.
- κρεμμύδια 1 τμχ
- φέτα 0.5 κιλ
- ελαιόλαδο -
- χοντρό αλάτι -
Τα Γιάννενα και γενικότερα η Ήπειρος είναι συνυφασμένα με τις πίτες. Η περιοχή φτωχική και τα υλικά λιγοστά, έτσι για να χορτάσει η οικογένεια οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν ο,τι προσέφερε η γή και η φύση. Η μπατσαριά είναι μια πιτούλα που γίνεται με καλαμπικίσιο αλευράκι χόρτα διάφορα (λάχανα όπως τα λέμε εμείς εκεί πάνω) αλεύρι και γάλα... ας την δούμε όμως αναλυτικά!
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr