ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

Καταχωρήθηκε στις 16/03/13

7 Ψήφοι Ψήφισε

Την παστουρμαδοπιτα, θα την συναντησετε και ως "πιτα Καισαρειας". Απο μικρη ερευνα που εκανα στο διαδυκτιο δεν προεκυψε οτι υπαρχει καποιο τοπικο εδεσμα της Καισαρειας (σημερα Kayseri) που να δικαιολογει την ονομασια. Πολυ πιθανον, επειδη ο καλυτερος τουρκικος παστουρμας προεχεται απο την Καισαρεια, συνδεθηκε το ονομα της περιοχης με την συγκεκριμενη πιτα. Αναλογα παρασκευασματα, στην Tουρκια τα ονομαζουν pastirmali boregi. Την παστουρμαδοπιτα μου την εφτιαξα με φυλλο κανταϊφι, αλλα βεβαια μπορειτε να την φτιαξετε και με κανονικο φυλλο για πιτα...

Διάβασε τη συνταγή στο https://illaboratoriodimmskg.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!